Probiotyki
- andrzej1955
- Przyjaciel forum
- Posty: 19424
- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
Probiotyki
Re: Probiotyki
Większość z nich jest pozyskiwana z kwasu mlekowego.
Kwas mlekowy występuję w wielu produktach, w owocach również.
Z naturalnych sposobów polecam prawdziwe kiszonki (nie kwaszonki). Kiszoną kapustę, kiszone ogórki, kiszone inne warzywa (marchew, rzodkiewkę, buraki, itd.).
Także pomagają soki owocowe - świeżo wyciśnięte.
- Felice
- Przyjaciel forum
- Posty: 20126
- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Re: Probiotyki
A niby skąd w świeżo wyciśniętym soku ma się wziąć probiotyk? Do tego potrzebna jest fermentacja.Także pomagają soki owocowe - świeżo wyciśnięte.
- jacky6
- Przyjaciel forum
- Posty: 7126
- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
Probiotyki...
cuś w nich jest...
oczywiście są preparatem wspomagającym ale nie wiodącym...
...
nie chcę czynić bezpłatnej reklamy bo nie wolno a Admin czuwa...
...
ale, jakby co to ...
wicie sami ...
jak trafić...
- adamadi
- Super Kuracjusz
- Posty: 439
- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Probiotyki
Felice pisze:A niby skąd w świeżo wyciśniętym soku ma się wziąć probiotyk? Do tego potrzebna jest fermentacja.Także pomagają soki owocowe - świeżo wyciśnięte.
Prawdopodobnie chodzi o to że soki owocowe mogą być nośnikami dla probiotyków......co jest
dobrą wiadomością dla osób nietolerujących laktozę
Re: Probiotyki
, więc oprócz kefiru reszta odpada
Re: Probiotyki
Oprócz probiotyków przydatne są prebiotyki (głównie kojarzone z błonnikiem pokarmowym).
Mnie jest wszystko jedno, byle było jak najmniej sztuczności, jak najmniej przetwarzania.
- Felice
- Przyjaciel forum
- Posty: 20126
- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Re: Probiotyki
Są,ale nie najlepszym i nie wszystkie.Nie zapominamy też,że owoce i warzywa można kisić....nie tylko ogórki i kapusta.Świetne są kiszone jabłka,buraki, marchew, biała rzodkiew, cebula i to są właśnie naturalne probiotyki.Prawdopodobnie chodzi o to że soki owocowe mogą być nośnikami dla probiotyków......co jest
dobrą wiadomością dla osób nietolerujących laktozę
Re: Probiotyki
Tak właśnie jestFelice pisze: można kisić....nie tylko ogórki i kapusta.Świetne są kiszone jabłka,buraki, marchew, biała rzodkiew, cebula i to są właśnie naturalne probiotyki.
Re: Probiotyki
Sprawdzony i skuteczny lek, można powiedzieć ze ponadczasowy .