Mięsa rózne ,na różne sposoby
: 04 lis 2015 13:41
Królik bidula.
Wymoczony królik w mleku całą dobę w lodówce ,wkładam do marynaty z: oliwy ,cytryny, dodaję koperek,majeranek świeży , natkę,ząbek czosnku zanurzam porcje tak na kolejne pare godzin .
Następnie :
Piekę w rekawie podlewam bulionem by był soczysty.
Pod koniec pieczenia obsypuję jabłkami ,śliwkami .
Po upieczeniu sos miksuję w blenderze z owocami dodaję łyzką dobrego masła i dobrą smietanę.
Polewam króliczka.
Podaję z ryżem i sałatą np lodową z dodatkami.
Polecam
Wymoczony królik w mleku całą dobę w lodówce ,wkładam do marynaty z: oliwy ,cytryny, dodaję koperek,majeranek świeży , natkę,ząbek czosnku zanurzam porcje tak na kolejne pare godzin .
Następnie :
Piekę w rekawie podlewam bulionem by był soczysty.
Pod koniec pieczenia obsypuję jabłkami ,śliwkami .
Po upieczeniu sos miksuję w blenderze z owocami dodaję łyzką dobrego masła i dobrą smietanę.
Polewam króliczka.
Podaję z ryżem i sałatą np lodową z dodatkami.
Polecam