Re: Ogórki -przetwory na zimę
: 01 sie 2019 22:48
Hurraaa !!!...Mamy lepsze ogórasy....!!! Ups..
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
https://www.nasze-sanatorium.pl/forum/
Ja dodaję liście porzeczki, winoron i wiśni... Spróbuję z tym dębem.. Rośnie okazały przed moją posesją to go trochę oskubięDuszyczka pisze: ↑31 lip 2019 09:18 Witam przy ogóreczkach
Bożenko...chrzan i czosnek zabijają bakterie dając jednoczesnie posmak ostrości. Koper i liscie aromat cudny.Ja dodaję jeszcze liście dębu.Utwardzają ogórki i dają lekki posmak koniaczku.
Spotkałam się z tym.że ludzie dodają tylko kwiatostany kopru. To marnotrawsto. Równie aromatyczne są te badyle pocięte nożyczkami.
Polecam miłośnikom bardzo ostrych potraw ogórki po chińsku. Są przepyszne jako zakąska do biesiadowania.Niestety osoby z wrażliwym ukladem trawiennym nie powinni tego jeść.