Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kulinarny kącik kuracjuszy. Jeśli gotowanie to Twoja pasja i chcesz się tym podzielić, pisz w tym dziale. Mile widziana posiłki, diety mogące pomóc w różnych schorzeniach.
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... p?f=2&t=10 oraz netykieta.
Przede wszystkim Bożenko jej właściwości są świetne. Warzywo w Polsce trochę traktowane po macoszemu i największymi smakoszami do tej pory były zwierzęta zagrodowe.Zasługują jednak na szacunek.Oprócz swego często cudnego wyglądu mogą zastąpić dużo tych NIEzdrowych skladników w tradycyjnych potrawach.Czytałam też o kopytkach z dynią.
Nigdy nie przetwarzałam też dyni makaronowej.Ponoć jest świetna
. Polecam też zupę arabską z dyni.Moja popisowa ..Rewelacyjny smak i wygląd.
A może przekroić dynię na pól wybrać nasiona z chaberdziami a następnie w zależności od wielkości dyni (połówki) zalać połówką albo wiadrem wódki i tak przygotowaną potrawę włożyć do lodówki aby się schłodziła . Podawać zawsze na zimno
Teraz miałam do czynienia z 3 letnim koneserem zupy dyniowej.Jada tylko takie.Może być z buraka.szczawiu.pomidorów ...ale wszystkie i tak nazywają się dyniowe. On wie.że dyniowa jest zdrowa. .
Ten dżemik i lazanię muszę bezwarunkowo zrobić. Tę zaczętą zamroziłam już ( ok.10 kg) więc muszę czekac na "rozpatroszenie" nowej.Na te frykasy przesiąknięta wodą raczej nie jest wskazana.